zaterdag 31 maart 2012

Pretparkseizoen 2012 begonnen!

Vandaag (31 Maart 2012) is het pretparkseizoen 2012 officieel begonnen! Sommige parken openen morgen pas zoals Plopsaland de Panne, terwijl de andere 4 Plopsa parken vanaf vandaag wel open zijn. En sommige parken openen pas op 7 April zoals Walibi Holland, terwijl de andere 3 Walibi parken wel vanaf vandaag open zijn...

Uitslag "Beste nieuwe coaster in de BeNeLux"

Op 1. Naam onbekend - Mack Spinning Coaster - Toverland. (75%)
Op 2. Dragon Fly - Gerstlauer junior coaster - Duinerell. (25%)
En gedeelde 3e plaats voor de 2 nieuwe alpine coasters voor Snowworld. (0%)

vrijdag 30 maart 2012

Naam nieuwe coaster Duinerell onthult

Duinerell heeft afgelopen week de naam van zijn 3e coaster onthult: Dragon Fly. De Coaster is een junior coaster. Een goede tussenstap voor de Kikker8baan en de Falcon dus!
Let op: De naam kan niet worden gewijzigd in de "Poll" hiernaast, (-->) Maar het is toch nog maar 15 uur om te stemmen!

Nog 15 uur om te stemmen!

Op deze website naast de blog --> kun je stemmen op jouw favoriete nieuwe coaster in de BeNeLux dit seizoen. Het nieuwe seizoen start morgen je hebt nog tot morgen om te stemmen!

Polle's Keuken officieel geopend!

Polle's keuken is al open vanaf begin Februari maar vandaag (30 Maart) op nationale pannenkoekendag is dit Eftelingrestaurant officieel geopend! Praat mee op het Symbolica forum!

woensdag 21 maart 2012

Nieuwe achtbaan Duinerell draait testritten

De nieuwe achtbaan van Duinerell draaide afgelopen week voor het eerst met publiek testritten! De naam blijft nog even geheim! Maar die krijgen jullie nog van ons te goed!

zondag 18 maart 2012

Xpress draait testritten!

De Xpress van Walibi Holland draait testritten met de geverfde treinen en baan! Nog een paar supports moeten grijs geschilderd worden en dan kan de baan weer open! Hopelijk wordt het dit jaar niet zo'n pech-weekend als vorig jaar!

vrijdag 16 maart 2012

Nieuwe themasuite in het Eftelinghotel

Het Eftelinghotel heeft een nieuwe themasuite. Deze suite is ontworpen door Diede Kusterman (10) Zij heeft de ontwerpwedstrijd van de Rabobank gewonnen. De nieuwe suite heet "Vergulde Suite"

woensdag 14 maart 2012

SLAGHAREN VERKOCHT!

Attractiepark Slagharen in Overijssel is verkocht volgens anonieme bronnen. Het park schijnt verkocht te zijn aan Parques Reunidos, een Spaanse pretparkgroep.  Parques Reunidos zit zelf (financieel gezien) ook in de schulden. We hopen jullie op de hoogte te kunnen houden!
UPDATE: Nu ook een persbericht van Parques Reunidos en Slagharen. Het persbericht van Slagharen kun je lezen onder lees meer...

De witgekleurde tekst betekend dat het een citaat is!

Bouw uitbreiding Snowworld Landgraaf (tijdelijk) stilgelegd

De bouw van de o.a. nieuwe Alpine Coaster voor Snowworld Landgraaf is  (hopelijk tijdelijk) stilgelegd. Dit omdat een buurtbewoner naar de rechter is gestapt omdat hij bang is voor geluidsoverlast. Om het krantenartikel te lezen kun je op "Lees Meer" klikken.
UPDATE: Snowworld mag doorgaan met de bouw!

Krijgt Nederland een Lego park?

Volgens de geruchten is de "Merlin Group" van plan om een Lego park in Nederland te openen. Als het doorgaat zullen ze waarschijnlijk in 2015 openen of beginnen met de bouw. De "Merlin Group" wil het park graag bouwen in de provincie Flevoland. Volgens collegasite Looopings, gaat het om een overname van Walibi Holland. (Wat zéér onwaarschijnlijk is!!!)

zaterdag 3 maart 2012

Entreegebouw Drievliet wordt verbouwd

Het entreegebouw van Drievliet in Den Haag wordt verbouwd. Het nieuwe thema past beter bij het nieuwe themagebied "Lol Atol" en ziet er frisser uit. Ook wordt er dit jaar een fonteinplein bijgebouwd en komt er in het 5D theater een nieuwe film: Robin Hood 5D. Vergelijk het oude en nieuwe ontwerp van de entree door op lees meer te klikken!

donderdag 1 maart 2012