woensdag 25 juli 2012

Komen de Lummels naar de Efteling?

Er gaan sterke geruchten de ronde dat de Efteling volgend jaar een nieuwe attractie opent tussen het Anton Pieckplein en het Lavenlaar. De attractie zal gaan over de Lummels, kinderlaven die al naar school gaan. Bij de attractie zal ook een TV-serie komen waarvan de eerste pilot is afgewezen door de Efteling. De ontwerpers voor dit project zijn Karel Willemen, van onder andere De Vliegende Hollander en Alessio Catsellani, van onder andere de Sprookjesboom en de nieuwe Joki.

Plopsaland de Panne onthuld eerste plannen PlopsAqua

Plopsaland de Panne onthulde gisteren de plannen voor het nieuwe waterpark PlopsAqua de Panne. Het waterpark komt nabij de ingang te liggen naast het ook nieuw te bouwen theater. De plannen zijn bekend gemaakt door middel van een grondplan.

dinsdag 24 juli 2012

(Bouwupdate) Magische Vallei in Toverland

Jaja, alweer een update! Klik om dan andere foto's te zien. Het is gewoonweg niet te geloven dat dit een paar weken geleden nog een grote kale vlakte was.












zondag 22 juli 2012

Plopsaland de Panne dient bouwaanvraag in

Plopsaland de Panne heeft een bouwaanvraag voor een theater en indoor waterpark aangevraagd. De bewoners van De Panne kunnen nu 30 dagen lang bezwaar maken op het plan, hierna krijgt het park de vergunning, of geen vergunning. Waarschijnlijk zal hierna worden gestart met de bouw.

zaterdag 21 juli 2012

Video: Aquanura 1.2

Vanaf deze week speelt Aquanura 1.2 overdag, dit is een geüpdatet versie met meer, vuur en hoog water. Een andere verbetering is de toevoeging van extra kleur bij Carnaval Festival, hoger water bij Villa Volta en meer vuur bij het Spookslot, dit is tenminste wat ons opviel. Wat viel jou op? Geef een reactie na het kijken van de video hier!
Update: 1.2 draait ook 's avonds klik hier.

(Bouwupdate) Magische vallei in Toverland


En weer een update!


vrijdag 20 juli 2012

Vernieuwingen in Plopsaland de Panne

In Plopsaland de Panne zijn drie softijsautomaten vernieuwd, ze zijn nu gethematiseerd naar de omgeving: Kasteelzone, Bos van Plop en de Wizzy & Woppy zone. hebben nu zo'n vernieuwde automaat. Ook is er bij de uitgang van de parkeerplaats een bord toegevoegd met de afstanden naar de andere parken er op en is het tankstation bij het autoparcours vernieuwd.

(Bouwupdate) Website Magische vallei gelanceerd

Toverland heeft de website voor de Magische vallei gelanceerd. Op deze website kun je de bouwvorderingen bekijken en binnenkort zelfs live meekijken op de bouwplaats! Wanneer de live-stream live is is nog niet bekend. Bij meer lezen vind je een mooi aanbod nieuwe bouwfoto's.
De Magische vallei krijgt acht attracties.

Eindelijk! Vakantiepark Walibi Holland wordt vernieuwt

Het vakantiepark van Walibi Holland wordt eindelijk geüpdatet! De indeling is verzorgd door Anita Haver interieurarchitecten. De huisjes worden ook net als het park in themazones opgedeeld, zo is er onder andere een zone van de W.A.B en een zone van The SkunX. De verwachte oplevering van de zogenoemde "proefhuisjes" is augustus 2012.

dinsdag 17 juli 2012

Tijdelijk ander gehandicaptenbeleid Plopsa

Er is een tijdelijke oplossing voor de problemen rond het gehandicaptenbeleid van de Plopsa-parken. Sinds afgelopen week mogen ze alle attracties betreden op eigen risico. We zijn benieuwd wat de uiteindelijke oplossing wordt.

zondag 15 juli 2012

(Bouwupdate) Spinning Coaster in Toverland gaat verticaal


De afbeeldingen zeggen genoeg! Klik er op voor groot formaat!












Update: Nieuwe foto's toegevoegd:
En, alle bouwupdate's krijgen nu eigen berichten!

donderdag 12 juli 2012

Weer heisa met gehandicaptenbeleid Plopsa

En opnieuw is er heisa met het gehandicaptenbeleid van Plopsa, ditmaal bij Plopsa Coo. Een groep Brabantse jongens met het Syndroom van Down zijn erg boos geworden, hun aanvoerder verzon allemaal leugens om negatief te zijn tegen Plopsa, zoals: Er is een nieuw beleid sinds 1 juli, of: Bij 19 van de 22 attracties werden we niet toegelaten, terwijl al deze beweringen onjuist zijn!

dinsdag 10 juli 2012

Belgische pretparken willen beter weerbericht

De pretparken Walibi Belgium en Paira Daiza namen het initiatief, hun collega's uit de andere Belgische parken deden mee. De parken willen af van het negatieve weerbericht. "We willen niet dat het weerbericht gelogen wordt, integendeel, we willen dat i.p.v. het glas halfleeg wordt gezien het glas halfvol wordt gezien." Ze willen dat er meer over de zon en opklaringen gepraat wordt dan over de regen. Lees het volledige persbericht hier.

maandag 9 juli 2012

Het Attractie Journaal (juni 2012)

In deze aflevering: De volledige nieuwe lay-out, verse nieuwtjes en nieuwe rubrieken!

Fly Away uit Bobbejaanland gesloten

De Fly Away uit Bobbejaanland is al sinds vrijdag gesloten door een technisch mankement. De attractie is een upgrade van een enterprise, hierin zitten de bezoekers niet maar liggen op hun buik, net als bij een B&M Flying coaster is dit op het vlieg-gevoel na te bootsen. De attractie blijft nog zeker tot 11 juli gesloten.
Update: Ook de King Kong is gesloten.

zondag 8 juli 2012

Bobbejaanland opent Ukiland

Bobbejaanland heeft gisteren kindergebied Ukiland geopend. Ex-K3 lid Kathleen mocht het lintje doorknippen. Ukiland is gethematiseerd naar het Belgische TV karakter Uki. Ook de TV-serie zelf is te zien in dit gebied. Het gebied is gericht op 2 tot 4 jarigen.

zaterdag 7 juli 2012

Walibi Holland begaat faal

Walibi Holland vroeg afgelopen week op facebook welke achtbaan op deze foto werd afgebeeld. De oplossing bleek Robin Hood te zijn, terwijl op de afbeelding duidelijk de Loup Garou / Weerwolf uit Walibi Belgium te zien is. Ondanks het vele commentaar krijgen de winnaars alsnog hun prijs.

Efteling bouwt: De Eigenheymer

De Efteling heeft een nieuw horecapunt geplaatst op het Ton van de Ven Plein. Het horecapunt de Eigenheymer past goed bij het plein en gaat Chiptwisters verkopen. Het punt opent op 18 juli.

Nieuwe zone indeling Walibi Belgium bekend gemaakt

Walibi Belgium heeft op de persconferentie na de W.A.B en The SkunX fan day bekend gemaakt hoe de nieuwe zone indeling gaat worden. Klik op het kaartje hiernaast om het te bekijken. Over de exotische zone is nog niks bekend. De W.A.B en The SkunX zone's spreken voor zich. De Kids Zone is al af en de Fabulous Zone wordt een soort Shimeria uit de stripboeken.

vrijdag 6 juli 2012

Batavialand opent over 10 jaar bij Lelystad

Batavialand wordt een nieuw attractiepark nabij Lelystad. Dit park wordt opgericht door drie partijen: museum Nieuw Land, de Bataviawerf en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Deze drie partijen halen afzonderlijk van elkaar niet genoeg bezoekers, als ze samengaan en een attractiepark worden waarschijnlijk wel. Eind dit jaar komt er nog een persconferentie met het totale plan en het kostenplaatje.
Klik hier voor het filmpje.

Video: Meer duidelijkheid Adventure World Zoetermeer

Er is meer duidelijkheid over het grootste indoorpark van de Benelux: Adventure World Zoetermeer. In dit park komen veel simulaties en één hangende achtbaan van Vekoma te staan. Het park zou oorspronkelijk openen in 2012, maar dit wordt nu op zijn vroegst 2015. De provincie beslist in september over de gebiedsontwikkeling van Bleizo. Ook is er een filmpje over Bleizo geplaatst:

donderdag 5 juli 2012

Video: Walibi Belgium (her)opent MusicXpress

Na afgeteld te hebben opent Walibi Belgium de MusicXpress deze attractie is een racer zoals Joris en de Draak, alleen is dit geen achtbaan. De MusicXpress is het gerenoveerde parktreintje van Walibi Belgium. In deze attractie nemen de W.A.B trein en de SkunX trein het tegen elkaar op. Wie bereikt als eerste zijn eigen station weer? De W.A.B of de SkunX? Eén van onze collegasites heeft een uitgebreide fotoreportage van de opening gemaakt.

Toverland sluit Teacups voorgoed

De Teacups de theekopjes attractie uit Toverland gaat definitief weg. Dat heeft het park zelf bekend gemaakt op een bord nabij de attractie. Op het bord staat ook dat er binnen enkele maanden een vervanger komt te staan. Dus nog een nieuwe attractie voor Toverland naast de spinning coaster, rapid river, eenden carrousel en de Heege vrije val toren.

Eerste midzomeravond in Toverland geslaagd

De eerste "midzomeravond" het zomerevenement van Toverland is achter de rug. Gister was de eerste van de zeven. Het was een geslaagde dag. Deze dagen hebben een paar extra shows waaronder een vuurwerkshow. Deze vuurwerkshow wordt niet zoals vorig jaar vanachter de Boosterbike afgeschoten, maar van voor en achter Troy. Update: video (telefoon-kwaliteit)

Nieuw Logo!

Natuurlijk hoort bij een nieuwe lay-out ook een nieuw logo! Het nieuwe logo is gelijk aan het oude alleen een andere kleurencombinatie en met het nieuwe lettertype! Het logo is wel wat later verzonden door CenLTV. Ook hebben we een e-mailadres ontvangen waarop jullie vanaf nu naar ons kunnen mailen: info@pretparkbenelux.tk

Nieuwe Lay-Out!

We hebben een nieuwe lay-out! Deze lay-out is wat vrolijker en past beter bij de site, de lay-out past ook beter bij CenLTV want hun site en youtube-kanaal hebben ook een grijze achtergrond. Bij deze nieuwe lay-out worden de afbeelding bij elk bericht aan een andere kant uitgelijnd voor een speelser effect.

Walibi Holland organiseert: W.A.B en The SkunX fandag

Walibi Holland organiseert op zondag 15 juli de W.A.B en The SkunX fandag. Deze dag staat bijna geheel vol met activiteiten, zoals: meet & greets, workshops en shows. Het rare is dat ook de 5D film als activiteit wordt aangegeven.

woensdag 4 juli 2012

Slagharen test met varieerde openingstijden

Na aangekondigd te hebben dat er vier attracties worden verwijderd na dit seizoen, gaat Attractiepark Slagharen nog meer bezuinigen. Het park test momenteel met flexibele openingsuren. Het park is elke openingsdag sowieso tot 17:00 uur geopend, maar op drukke dagen kan net als in MoviePark besloten worden langer open te blijven. Of dit systeem werkt wordt nu getest, de eerste reacties schijnen positief te zijn. Ook in de zomer zal het park standaard tot 17:00 geopend zijn. Het park wil ook af van het systeem waardoor attracties die niet altijd draaien.

Toverland presenteert nieuwe parkshow

Toverland heeft afgelopen week hun nieuwe parkshow, De Toverzolder voorgesteld. De show is gemaakt in samenwerking met Jora Entertainment, en verteld het verhaal van Benjamin die van Magius, een levend schilderij leert zijn magie te beheersen. Het podium van deze show bevindt zich tussen de twee hallen van Toverland.

Vechtpartij op parking Walibi Holland

Het schoolreisjesseizoen is weer begonnen! En dat is niet alleen te zien in de Efteling. Ook in Walibi Holland is het raak. Bij een vechtpartij op de parkeerplaats van het park. Eén iemand is gewond geraakt en heeft een lichte hersenschudding. Er zijn zes verdachten opgepakt. Er wordt beweert dat de daders eerst nog BlackBerry's uit de tassen van andere bezoekers hebben gejat. Update: De verdachten worden vrijgelaten!

CenLTV neemt Pretpark BeNeLux over

CenLTV en Pretpark BeNeLux werken al een tijdje samen, het programma "Het Attractie Journaal" is een co-productie. CenLTV heeft Pretpark BeNeLux nu overgenomen, hierdoor zijn we een tijdje inactief geweest. We hopen jullie nu weer op de hoogte te kunnen houden van het pretparknieuws uit de Benelux! Door de overname is Pretpark BeNeLux te bereiken via het normale: pretparkbenelux.blogspot.com. Maar ook via het nieuwe: pretparkbenelux.tk.
Update: Toevallig is dit ook nog het 60ste bericht op Pretpark BeNeLux!

Aftellen tot opening MusicXpress

Walibi Belgium telt op haar website af naar de opening van de MusicXpress. De MusicXpress is de opgeknapte parktrein. De trein dient nu niet meer als vervoersmiddel maar als attractie, de W.A.B trein stopt namelijk alleen in het W.A.B station en de SkunX trein alleen in het SkunX station. De eerste trein vertrekt 5 juli om 14:00 uur.