donderdag 31 januari 2013

dinsdag 29 januari 2013

Video: Huracan (Bellewaerde Park)

In deze video laat Bellewaerde Park de voortgang zien!

Meer nieuwigheden in Walibi Belgium

Naast het heropenen van de Turbine opent Walibi Belgium in 2013 de W.A.B-Zone en de eerste fase van de SkunX-Zone. De W.A.B-Zone bestaat uit een grote renovatie van de Franse en Italiaanse themadelen. De SkunX-Zone bestaat uit de renovatie van het Italiaanse kids-gedeelte, en in 2014 een renovatie van het Western-gedeelte.

zaterdag 19 januari 2013

Nieuwe stuntfiets show in Bobbejaanland

Vorig jaar opende Bobbejaanland in België nog een wild west show, omdat ze terug wilden naar hun roots. Bobbejaanland blijkt nu toch van dat idee afgestapt te zijn want de show wordt dit jaar vervangen voor een stuntfiets show. In de show zullen ook breakdancers voorkomen.

Bouwupdate: Plopsa Theater (Plopsaland de Panne)

Op deze foto die Plopsa heeft getoond kun je al veel voortgang zien! Voor een foto van de afbraak van het oude groot theater of reageren: klik op "meer lezen"

woensdag 16 januari 2013

Walibi Holland stopt met Fantasy Festival

Walibi Holland heeft besloten te stoppen met het Fantasy Festival in mei. in plaats daarvan komt er een ander (nog onbekend) festival in de zomer bij. Ook worden de Summer Nights aangepast van 4 woensdagen naar 2 woensdagen en 2 vrijdagen.

dinsdag 15 januari 2013

maandag 14 januari 2013

Bouwupdate: Walibi Village (Walibi Holland)

Ook Walibi Holland heeft een bouwupdate! Voor meer foto's of reageren: klik op "meer lezen"

Efteling schend auteursrecht

De Efteling dacht grappig te zijn met een Cover van het bekende liedje Kuikentje Piep. Helaas is deze grap (Geitje Benjamin Bèèèèh) niet zo goed afgelopen. Het bedrijf dat het liedje heeft gemaakt heeft een auteursrechtclaim ingediend tegen de video van de Efteling.

Video: Directrice Slagharen sloopt attractie

In deze video van Collega-site Looopings is te zien hoe de directrice van Slagharen een laatste ritje maakt in de attractie Nautilus die daarna (deels door haar) gesloopt gaat worden.

Eredivisie Dagen in de Efteling

De Efteling is al sinds eind vorig jaar "hoofdsponsor van de winterstop" bij de Eredivisie. We hadden verwacht dat het daar bij bleef maar, de Efteling heeft de rustige doordeweekse dagen tijdens de Winter Efteling omgedoopt tot Eredivisie Dagen. Alle voetbalsupporters krijgen dan 50% korting op een entree kaartje. Iemand dacht grappig te zijn door deze afbeelding over de Eredivisie Dagen te maken.

Bouwupdate: Huracan (Bellewaerde Park)

Een enorme update deze keer met dank aan Bellewaerde Park zelf! Voor meer foto's of reageren: klik op "meer lezen"

zaterdag 12 januari 2013

vrijdag 11 januari 2013

AVONTURENPARK HELLENDOORN OPENT SLIDEPARK!

Avonturenpark Hellendoorn opent dit jaar een heus "Slidepark". Het Slidepark is een nieuwe zone in het park waar alleen waterglijbanen staan. Het Slidepark krijgt 10 glijbanen en zal géén zwembad bevatten. Het geheel is in de openlucht. Je bent wél zwemkleding nodig. Het Slidepark opent in juni en er dient waarschijnlijk apart entree voor betaald te worden, je kunt het Slidepark alleen betreden als je ook een ticket voor Hellendoorn zelf hebt.

dinsdag 8 januari 2013

Bouwupdate: Magische Vallei (Toverland)


En eindelijk weer eens een bouwupdate van Toverland zelf. Voor meer foto's of reageren: klik op "meer lezen"

maandag 7 januari 2013

Clown Dobus neemt afscheid van het Groot Theater

Nu het Groot Theater in Plopsaland de Panne vervangen gaat worden door het Plopsa Theater aan de ingang van het park maakt het theater zich op voor de sloop. De allerlaatste show in het theater was voor clown Dobus, een Studio 100 clown die meer bekend is in België dan in Nederland. De acteur Patrick Onzia die sinds 2009 de rol van Dobus vertolkt in Plopsaland de Panne, nam na zijn laatste show op geheel eigen wijze afscheid van "zijn" theater. In 2013 opent op de plaats van het Groot Theater in Wicky de Viking zone.

Bouwupdate: Plopsa Theater (Plopsaland de Panne)

De eerste delen van de muren worden zichtbaar! Voor meer foto's of reageren: Klik op "meer lezen"

woensdag 2 januari 2013

CdA wil Walibi Indoorparken bouwen

Pretparkgroep Compagnie des Alpes (CdA) eigenaar van onder andere de Walibi-parken en het Franse Park Astérix wil indoorparken bouwen van Walibi en Astérix. Verwacht wordt dat de parken ook in de Benelux zullen komen omdat de parken daar al eens hebben geklaagd over het weer. Opvallend is dat ze ook indoorparken van Astérix willen bouwen terwijl er maar één Astérix park is. Verder wil de groep ook overnachtingsmogelijkheden bouwen bij de grote parken.

dinsdag 1 januari 2013

Moby Dick uit Hellendoorn verhuist naar UK

Avonturenpark Hellendoorn heeft de attractie Moby Dick uit het park verwijdert. De attractie verhuist naar het Engelse Pleasurewood Hills. Dit park heeft een foto op hun facebook geplaatst. Ook de nieuwe attractie Tarantula Magica is verwijderd, deze attractie wordt enkele meters verder her-opgebouwd. Dit doen ze voor hun nieuwe attractie. Wat voor attractie is nog onbekend.