donderdag 28 maart 2013

Concept vernieuwd Raveleijn opgedoken

Er is een Concept Art van de vernieuwde Raveleijn show opgedoken. Op het concept kunnen we zien dat er een moeras wordt aangelegd, er een poort in de arena verschijnt, Draconicon moeras achtig wordt aangekleed, er een nieuwe toren wordt gebouwd (beetje DVH stijl) en dat er veel meer vuur effecten zijn.

maandag 25 maart 2013

Video: Earth Hour in het Efteling Hotel

In deze video is te zien hoe de verlichting van het Efteling Hotel uit en aan gaat tijdens Earth Hour, met dank aan Eftelwesley!

vrijdag 22 maart 2013

Slagharen begint jubileumjaar

Vandaag viert attractiepark Slagharen haar 50 jarig bestaan. Het park is weer open en 2, van de 4 nieuwe attracties zijn geopend. Foggs Trouble en Magic Bikes. De andere 2 attracties openen later dit seizoen, daarmee wordt ook de themazone Jules Verne Adventureland geopend.

woensdag 20 maart 2013

EFTELING BOUWT LUMMELS TOCH!

De Efteling gaat toch een attractie rond de Lummels bouwen. Het worden 2 vrije-val torens van 9 meter die deels ondergronds liggen. Het "station" komt ook ondergronds en de wachtrij is een gangenstelsel. De locatie van de attractie is achter het Anton Pieckplein als toevoeging aan het Lavenlaar. Wanneer de attractie moet openen is nog onbekend.

Video/Bouwupdate: Op weg naar de Magische Vallei (Toverland)

In deze bouwupdate gemaakt door Toverland zelf, zie je de vorderingen in de Magische Vallei!

zaterdag 16 maart 2013

Hellendoorn sloopt doolhof

Het doolhof van Avonturenpark Hellendoorn was al een paar jaar in slechte staat. Het was de oudste attractie van het park en is nu gesloopt, vanaf de zomer is hier de stuntshow te zien. De oude stuntshow moest namelijk plaatsmaken voor het Slidepark.

vrijdag 15 maart 2013

Pieter Cornelis weg bij Toverland

Strategisch directeur Pieter Cornelis van Toverland stopt ermee. Net nu zijn eerste project voor Toverland, De Magische Vallei bijna af is. Hij blijft nog wel adviseur voor volgende uitbreidingen. Ook blijft hij adviseur voor Nature Wonder World, het nog te bouwen megapark in Limburg.

zaterdag 9 maart 2013

Video: Muziek d'wervelwind (Toverland)

In deze video van IMAscore is de volledige onridemuziek van d'wervelwind te horen!

Ook watershow voor Toverland

Attractiepark Toverland opent in de Magische Vallei ook een watershow. Katara - Fountain of Magic wordt de naam van de watershow. De show bestaat uit 136 fonteinen en zal 6 minuten duren. Ook zullen er meerdere shows per dag zijn.  Er wordt een eiland in het midden gebouwd zodat je kletsnat kunt worden. De bouw is al begonnen want eind deze maand gaat de Magische Vallei open.

zondag 3 maart 2013

Bouwupdate: Wicky de Viking zone (Plopsaland de Panne)

Het schiet op daar in De Panne! Voor meer foto's en reageren: Klik op "meer lezen"

Video: Het Tweede Scherm (Attractie Journaal)

In deze video vindt je de uitleg van Het Tweede Scherm.

Weer vertraging voor Grand Canyon Park

Het plan om in Limburg de 7 natuurlijke wereldwonderen na te bouwen en er 7 attractieparken van te maken heeft weer vertraging opgelopen. De eerste zal Grand Canyon Park moeten worden. Het onderzoek naar de haalbaarheid is met een half jaar vertraagd, De Raad van State is nog niet akkoord met het gewijzigde bestemmingsplan en daarna kunnen ze pas op zoek naar financierders, het eerste park gaat alleen al namelijk 300 miljoen euro kosten.

zaterdag 2 maart 2013

Video: Het Attractie Journaal (Februari 2013)

Bekijk nu de nieuwste aflevering van Het Attractie Journaal!

Belgische pretparken willen meer 50+ers

De Belgische pretparken Boudewijn Seapark, Plopsaland de Panne en Bellewaerde Park willen meer 50+ers in dienst hebben. De parken vinden het erg irritant dat minderjarige medewerkers veel op hun telefoon bezig zijn en niet met hun werk. Bovendien, vinden ze, oudere mensen stralen meer gezag uit.

vrijdag 1 maart 2013

El Condor krijgt re-track

De El Condor in Walibi Holland wordt gere-trackt. Dit houd in dat een deel van de baan vervangen wordt zodat de baan soepeler loopt. Dit heeft Walibi zelf bekend gemaakt via Facebook.