dinsdag 20 september 2011

Nieuw pretpark in Amsterdam



Er waren al veel geruchten maar in 2012 opend er een nieuw pretpark in Amsterdam de entreeprijs zou €11,- zijn.

Quote:
Kermisexploitant Frans Stuy heeft voldoende geldschieters ge­vonden voor de exploitatie van kinderattractiepark Mokum in Am­sterdam Noord. De ABN Amro is er hier een van. Stuy wil in maart volgend jaar beginnen met de bouw van het 33.000 vierkante meter grote terrein. De deuren moeten open in mei 2012.



In maart bracht Stuy zijn plannen voor een betaalbaar pretpark aan de Klaprozenweg naar buiten. Een door hem opgerichte stichting onder voorzitterschap van Rob Oudkerk ging vervolgens aan de slag om de benodigde geld­schieters binnen te slepen. Hierin zetelt ook een lid van de Raad van Commissarissen van ABN Amro. “De financiën zijn nu helemaal rond”, zegt Stuy. “ABN Amro doet mee. Ook meerdere foundations willen hun naam er aan verbinden. Vanuit de Joodse gemeenschap is hulp gekomen en een brouwerij heeft ons benaderd. Welke dat is, zeg ik nu nog niet. Ze zien in dat een pretpark in Amsterdam nodig is.”

Volgende week gaat de aanvraag voor de bouwvergunning de deur uit. Problemen voorziet Stuy hier niet mee. “Ik heb de afgelopen maanden met het stadsdeel en Rob Post (stadsdeelvoorzitter in Noord, red.) om tafel gezeten en het kan echt niet meer fout gaan. We hebben al zoveel stappen ge­zet.” Stadsdeel Noord liet eerder weten het initiatief toe te juichen. “We zien een pretpark als een stimulans voor ons stadsdeel”, aldus een woordvoerder. In maart is al begonnen met het bouwrijp maken van het terrein.

Net als op de kermissen die Stuy exploiteert, gaat hij ook in het nieuwe pretpark werkloze jongeren aan het werk zetten. On­der meer re-integratiebedrijf Pantar wil meedoen. Ze kunnen op het terrein een opleiding volgen in beveiliging, groenvoorziening of bij een timmermans­bedrijf. Het moet een ouderwets familiepretpark worden dat de sfeer van het “oude Mokum” ademt. “Denk aan het vroegere Rembrandtplein waar Manke Nelis nog op straat aan het zingen was”, licht Stuy toe. “We bootsen een stukje oud-Amsterdam na. Er komt een circus in waar Bassie van Adriaan, als zijn gezondheid het toelaat, een keer in de week optreedt.” Veel attracties staan al zo goed als klaar bij een fabriek in Italië. De entree bedraagt 11 euro. “Betaalbaar voor moeders met drie kinderen die nu nergens naar toe kunnen.”

Bron foto: RCTland
Bron: Metro 6 september

Geen opmerkingen:

Een reactie posten